Hond & Baas ZENtraal

 

 

 

 

U hebt een leuke hond, maar er zijn toch een paar dingen waar u tegenaan loopt:

 

 • uw hond trekt aan de lijn.

 • uw hond kan goed loslopen, maar het “HIER” komen is een dingetje.

 • u wilt uw hond basisvaardigheden aanleren.

 • uw hond heeft angst.

U krijgt binnenkort een puppy of een herplaatser uit een (buitenlands) asiel en u wilt goed voorbereid zijn. Ik ben u graag van dienst!

 

Tot gauw!

 

Individuele begeleiding

Intakegesprek 

Individuele begeleiding start altijd met een intakegesprek voor de duur van 60 tot maximaal 90 minuten. Tijdens dit gesprek kunnen wij nader kennis maken met elkaar, inventariseren we waar u met uw hond aan wilt gaan werken, gaan we aan de slag met een oefening. Indien tijdens het gesprek blijkt dat uw hond gedragsproblemen heeft die meer zorg en aandacht vragen zal ik u verwijzen naar het traject gedragstherapie. Vervolgens kunt u beoordelen of u verder wilt gaan met mijn begeleiding of dat het contact na de intake stopt. 

 

Tarief: € 68,-  betaling gaat middels een Tikkie, dit dient uiterlijk 2 dagen voor de afspraak betaald te zijn. (excl. reiskostenvergoeding)

 

Individuele begeleiding.

U gaat liever niet naar een hondenschool, maar zou graag aan huis praktische hulp krijgen om bijvoorbeeld de basisvaardigheden van uw hond aan te leren, op een tijdstip dat u uitkomt. Dat is geen enkel probleem! Als individueel instructeur kom ik bij u thuis. Na het intake gesprek heeft u een duidelijk advies van mij gekregen en maakt u een keuze wat u wilt. Wordt het een losse les, of een strippenkaart van 3 of 5 lessen. Er zijn diverse mogelijkheden waaruit u een (combinatie) keuze kunt maken.

Bij een 5 strippenkaart kunt u bijvoorbeeld kiezen uit:

 • 4 lessen voor het aanleren van basisvaardigheden en wilt u ervaren hoe uw hond op een Reiki behandeling reageert, dat kan! 

 • 3 lessen basisvaardigheden in combinatie met Plezier voor Hond & Baas.

 • 5 lessen besteden aan het traject ontspannen wandelen met de hond.

 

Bent u nieuwsgierig geworden? kijk dan snel verder.

 

Aanleren van basisvaardigheden

Hier komen  - niet doen - los - laag/niet springen - ontspannen op de plaats laten liggen- zit/af /wachten - wandelen aan ontspannen lijn.

 

Ontspannen wandelen

Soms kan een hond nogal trekken aan de lijn waardoor het uitlaten van de hond niet meer zo gezellig is. Naast de praktische wandeloefening, geef ik theoretische informatie zodat u beter begrijpt waarom uw hond doet wat hij/zij doet. Dit traject bied ik alleen aan in de vorm van een strippenkaart van 5 lessen.

LET OP: Wanneer u hond uitvalt naar andere honden, mensen, fietsers, auto’s, enz. is er sprake van een andere vorm van gedragsproblematiek en is het traject “ontspannen wandelen”, niet afdoende. Bij uitvalgedrag van uw hond heb ik het over o.a. blaffen, grommen, (poging tot) bijten, enz. Bij dergelijk gedrag is gedragstherapie aan de orde waarbij u een speciaal wandel traject kunt volgen. 

 

Plezier voor Hond & Baas

Een hond heeft net als wij mensen uitdaging, rust en ontspanning nodig. Als dit uit balans is, zal de hond ongewenst gedrag laten zien, zoals bijvoorbeeld slopen of druk gedrag. Met “Plezier voor Hond & Baas” laat ik u zien hoe u thuis en tijdens de wandeling dingen kunt toepassen om leuk ontspannend bezig te zijn met uw hond. Hiervoor maak ik onder andere gebruik van hersenwerk/ toestellen/ speurspelletjes. U krijgt uitleg over o.a. wat stress doet met een hond en waarom rust en ontspanning nodig is. Dit traject kan geboden worden bij een strippenkaart van 3 of 5 lessen.

 

* Wanneer u dit eenmalig wilt proberen is dat mogelijk, echter kost dit wel meer tijd gelet op bijvoorbeeld het klaarzetten van materiaal, de (snuffel) wandeling en de theorie uitleg die u krijgt. De tijdsduur zal maximaal 120 minuten zijn. Tarief: € 85,- (excl. reiskostenvergoeding)

 

Tarief strippenkaart

Losse les                45 minuten                            € 40,-

Strippenkaart         3 keer á 45 minuten             € 115,-

Strippenkaart         5 keer á 45 minuten             € 185,-

(prijzen zijn excl. reiskostenvergoeding en uitloop van de individuele les kost € 0,75 cent per minuut)

 

Traject preventie advies en training bij puppy of herplaatser

U krijgt binnenkort uw (eerste) hond in huis, een puppy of een herplaatser uit een(buitenlands) asiel. Super spannend, u hebt vlinders in uw buik van blijdschap. U kijkt ernaar uit en bent de weken en dagen aan het aftellen tot de grote dag. Maar bent u ook goed voorbereid op de komst van uw hond? In deze individuele cursus help ik u daarbij.

 

Puppy-advies

Ik vertel u alles wat nodig is om uw pup te laten opgroeien tot een stabiele hond. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: een goede socialisatie, puppyperikelen, het alleen zijn aanleren, angstfase ’s van de hond, enz.  Het traject is een combinatie van oefeningen en theorielessen

 

Dit traject bestaat uit:

 • intake gesprek 

 • 5 praktijklessen 

 • U ontvangt het boek “PuppyWijs” van Petra de Munnik en Marleen Mulder – Aussems.

Tarief: € 250,-  excl. eenmalig reiskostenvergoeding. (u kunt in twee termijnen betalen in twee maanden tijd.)

* Uitloop van de individuele les kost € 0,75 cent per minuut.

 

Herplaatser

Wanneer u een hond adopteert uit het (buitenlands) asiel, bent u dan wel goed voorbereid? Hoe gaat u de eerste weken indelen? Waar moet u op letten? Hoe gaat u uw hond voorbereiden op het aanleren om alleen te zijn? Wat gaat u doen als uw hond erg bang is? Hoe kan het verleden van uw hond van invloed zijn op het huidige gedrag? Ik vertel u er alles over!

 

Dit traject bestaat uit:

 • intake gesprek

 • 5 praktijklessen

 • U ontvangt de gids “In dialoog met je hond” een uitgave van Hondsgewijs, Sofie Bardoel en Esther van Workum.

Tarief: € 250,- excl. reiskostenvergoeding.  (u kunt in twee termijnen betalen in twee maanden tijd.)

* Uitloop van de individuele les kost € 0,75 cent per minuut.

 

Betaling gaat middels een Tikkie. 

* Reiskostenvergoeding, 20 km vrij van 9966 VA tot uw postcode, daarna € 0,30 per kilometer. (inclusief reistijd- brandstof vergoeding).