Hond & Baas ZENtraal

 

Ik beid verschillende vormen van behandelingen aan zoals; Acupressuur-Moxa-Guasha en Reiki. Het toepassen van deze behandelingen is een waardevolle aanvulling bij het ondersteunen van het zelfhelend vermogen van mens en dier.

 

Veel mensen zijn hier niet bekend mee en dat is jammer, want mijn ervaring is zo positief. Dat wil ik graag met u uw dier delen! Kijk maar eens bij de recensies! 

 

 

 

 

Wilt u hier meer over weten? Kijk dan wat ik voor u kan betekenen.

 

Acupressuur & Reiki

Acupressuur.

Als Acupressuur practitioner combineer ik acupressuur therapie zo nodig met twee andere vormen van behandelingen die gebaseerd zijn op de Traditionele Chinese Medicine (TCM), namelijk Moxa en Guasha behandeling.

 

De TCM is een eeuwenoude Oosterse geneeswijze wat gevormd is door drie natuurfilosofische richtingen waaronder de leer van de 5 elementen (hout-vuur-aarde-metaal-water) en Yin en Yang. Daarnaast bevindt zich een netwerk van verschillende meridianen(energiebanen) in het lichaam. Binnen de TCM wordt lichaam-geest en ziel als 1 eenheid gezien, die onlosmakend met elkaar verbonden zijn. Wanneer hierin onbalans is, heeft dit invloed op de werking van de meridianen, elementen en organen en ontstaan er klachten op lichamelijk en/of geestelijk-emotioneel gebeid. De 5 elementen met de daarbij behorende organen en Yin en Yang vormen samen de basis van de acupressuur.

 

Acupressuur is een vriendelijke behandelmethode dit gebeurt d.m.v. zachte druk technieken toe te passen, waardoor de energieën in het lichaam in beweging worden gezet. Het heeft een diepe ontspannende werking voor lichaam en geest en activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Door de brede werking van Acupressuur kan het bij veel klachten een oplossende, verlichtende en/of aanvullende therapie zijn. Het is echter geen vervanging voor de medische behandelingen van een dierenarts. Het ondersteund o.a. bij:

 • artrose/artritis

 • huidklachten

 • spijsverteringsproblemen (acuut/chronisch)

 • problemen aan het bewegingsapparaat (o.a. spondylose, spierproblemen, schouder-, knie- en heupproblemen)

 • verminderde weerstand

 • stofwisselingsproblemen

 • hormonale onbalans.

 • angst, stress

 • allergische/intolerantie klachten

Moxa.

Moxa is een kruid wat gemaakt wordt van geperst bijvoet. Wanneer je dit kruid aansteekt, wordt het erg warm en verbrand het heel langzaam. De warmte die Moxa afgeeft is aangenaam en heeft een vergelijkbare werking als infrarood. Het verdrijft koude en is in staat om het functioneren van de organen en de meridianen te bevorderen. Het is daarom een therapie die ik graag toepas om verlichting te geven bij fysieke klachten, denk hierbij aan chronische pijnen, gewrichtsproblemen, energie gebrek.

Guasha.

Guasha is een eeuwenoude schraaptherapie die naast de acupressuur een belangrijke plek inneemt binnen de TCM. Het wordt toegepast met behulp van een platte schraapsteen waarbij ik gebruik maak van bv. de  Bian, Jade of Rozenkwarts, hiermee schraap ik over de meridianen of acupressuurpunten. Dit schrapen is een zachte techniek en heeft een diepe ontspannende werking voor lichaam en geest en activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het is een mooie techniek om toe te passen bij chronische klachten als, zenuwpijn, (lokale) stijfheid, nek, rug en lendegebied, littekens, huidproblemen ect

Het werkt onder andere:

 • ontgiftend / ontzurend

 • pijn vermindering

 • opheffen van blokkades

 • balanceert immuunsysteem

 • stimuleert orgaanfuncties, bloedsomloop en lymfestroom

 • vermindert spanning fysiek en emotioneel.

 

Acupressuur behandeling bestaat uit:

 • Voorbereiding aan de hand van het door u ingevulde vragenformulier.

 • Intake gesprek bij u thuis waarbij ik de hond zelf controleer op o.a. ogen, tong en het voelen van koude of warmte in het lichaam van de hond

 • 1 behandeling.

 • Gebruik van etherische olie.

 • Advies voor voeding, kruiden, ondersteunende middelen en supplementen.

Tarieven 

Consult acupressuur € 85,- (behandelduur max. 90 minunten) ex. reiskostenvergoeding. 

Vervolg behandeling € 40,- (behandelduur max. 45 minuten) excl. reiskostenvergoeding.

 

 

Reiki voor mens & huisdier

Reiki is een paranormale therapie en behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Bij Reiki werken we door middel van hand opleggen op het lichaam van mens of dier. De energie wordt op deze wijze doorgegeven en activeert het zelfhelende vermogen. Ieder mens of dier heeft een zelfhelend vermogen, als u bijvoorbeeld een wondje hebt, geneest dit uit zichzelf, maar door middel van Reiki versnelt het helingsproces.

Reiki kan dus lichamelijke klachten verlichten en kan ondersteunend werken bij geestelijke klachten, het werkt ontspannend en rustgevend. Reiki kan ingezet worden naast de reguliere geneeskunde.

Hoe ga ik te werk

Ik kom bij u thuis, na de kennismaking zet ik alles klaar, waarna de behandeling start. Bij een Reiki tafelbehandeling voor u zelf, dient u daarom tijd vrij te maken van ongeveer anderhalf uur.

Tarieven: Reiki huisdier                                                   Tarieven: Reiki mens                                         Tarief: Combinatie behandeling voor mens en huisdier

Afstandsbehandeling    € 30-                                          Afstandsbehandeling  € 30,-                               Afstandsbehandeling 1 persoon en 1 huisdier  € 45,-             

Hands-on behandeling  € 54-                                          Stoelbehandeling         € 54,-                              

Healingboost 3 behandelingen op afstand  € 70,-        Tafelbehandeling         € 65,-                               Hands-on behandeling 1 persoon en 1 huisdier € 75,-

 

Betaling gaat middels een Tikkie.

Reiskostenvergoeding, 20 km vrij van 9966 VA tot uw postcode, daarna € 0,30 per kilometer, (inclusief reistijd - brandstof vergoeding).

 

                                                                                                                                                                        

LET OP: DEZE ONDERSTEUNENDE MIDDELEN ZIJN NIET TER VERVANGING VAN EEN REGULIERE (DIEREN) ARTS!